Startpagina.
Vijverbewoners
Vijverbewoners
Goudvis
Goudwinde
SteurBezoek onze koi-site!
 
De goudwinde


Goudwinde - Leuciscus idus

  De goudwinde is een makkelijke scholenvis voor alle vijvers. In een siervijver wordt hij zelden 35 cm, maar in grote vijvers kan hij makkelijk uitgroeien tot 50 cm of meer. De winde bestaat in verschillende variŽteiten zoals goudwinde, blauwe winde, zilverwinde of sluierwinde.

Kenmerken :
Het kleurenpallet van de goudwinde gaat van donker oranje-geel tot bleek geel, al dan niet met donkere vlekken op de rug of kop. Het zijn zeer snelle en wendbare zwemmers. Goudwindes zijn zeer makkelijke vissen die wel graag zuurstofrijk water prefereren. Ze zwemmen meestal vlak onder de wateroppervlakte en houden van een beetje stromend water. Samen met de steuren zijn windes de eerste vissen die problemen krijgen als er te weinig zuurstof in de vijver aanwezig is. Windes zijn vissen die zeer zelden last hebben van ziekten of parasieten. Echter zieke windes laten zich moeilijk genezen.

Windes zijn leuke vissen omwille van hun sierlijke verschijning. Ze jagen de hele dag op insecten, en springen soms tot wel 30 cm uit het water om een laag vliegende mug te vangen. In vijvers waar er zeer veel insecten voorhanden zijn komen windes dikwijls niet eten. U hoeft ze dan ook niet te voeren. Windes zijn scholenvissen waardoor ze zich pas echt goed voelen in groep. In kleine vijvers moet je dan ook best 8 tot 10 vissen voorzien. In grote vijvers mogen het er nog meer zijn. Windes kunnen probleemloos met andere vissen worden gecombineerd.
De goudwinde

www.devijver.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help