Startpagina.
Vijveronderhoud
Vijveronderhoud
Lente (watertemp.10-15C°)
Zomer (watertemp.boven 15C°)
Herfst (watertemp.12C°-8C°)
Winter (watertemp.onder 8C°)
Problemen oplossen


Bezoek onze koi-site!
 
Vijveronderhoud


Onderhoud in de zomer

  De zomer is de periode van het jaar dat we volop van onze vijver kunnen genieten. De waterplanten staan in volle bloei en er is een enorme bedrijvigheid van allerlei levende organismen in en om de vijver. Veel onderhoud is er niet in deze tijd en we genieten van het voederen van de vissen. Noodzakelijk is dit niet en als men op reis gaat kunnen ze beste veertien dagen zonder.

Uit te voeren onderhoud
 • Om de veertien dagen de waterwaarden controleren blijft aangeraden. Corrigeer waar nodig.
 • Reinig wekelijks de filter.(pomp stilleggen, filter laten leeglopen - niet in de vijver- met enkele emmers vijverwater doorspoelen, filter terug in gang zetten, bacteriën bijvoegen en klaar is kees)
 • De vijver regelmatig bijvullen want de planten verbruiken veel water alsook wordt er veel water verdampt.
 • Zorg voor voldoende zuurstof in de vijver.
 • Voeg wekelijks een onderhoudsdosis Perfect Stabel toe om slib en nitraat vorming tegen te gaan.


 • * Tijdens zeer warme dagen in de zomer kan het waterniveau van de vijver per dag wel 25 mm dalen door verdamping en opzuiging door de waterplanten. Dagelijks de vijver bijvullen is dan absoluut noodzakelijk.

  Soms kan de vijver in de zomer last hebben van draadalgen. Dit is meestal een teken van een perfecte waterkwaliteit maar de draad algen gaan op termijn uw waterplanten overwoekeren waardoor problemen ontstaan. Om deze problemen te vermijden is het aangeraden om bij de eerste verschijning van draadalgen deze direct en het liefst biologisch aan te pakken.

  Hoe draadalgen vermijden?
  DE beste biologische oplossing voor de lastige draad- en slijmalgen is draadalgenpoeder van Perfect Pond. Perfect Pond draadalgenpoeder is geheel onschadelijk voor de vissen en de planten. Zelfs bij forse overdoseringen blijven uw vissen en planten gezond. Er zijn ongeveer 400 verschillende soorten draadalgen, de één wat hardnekkiger als de ander. Omdat Perfect Pond draadalgenpoeder 100% biologisch is kan het soms enkele weken duren voordat de draadalgen verdwijnen. Er zijn soorten draadalgen die de eerste week na toediening van draadalgenpoeder zelfs nog harder gaan groeien om daarna totaal te verdwijnen.

  GEBRUIK: INDIEN ER REEDS DRAADALGEN AANWEZIG ZIJN
  Eerste dosis 40 ml per 1000 liter vijverwater (een maatbeker is 25 ml). Poeder oplossen in emmer met vijverwater en gelijkmatig verdelen over het vijveroppervlak. Na ongeveer 10 dagen doseert u 30 ml per 1000 liter vijverwater. In totaal dus 70 ml per 1000 liter vijverwater verdeeld over 2 doseringen.

  GEBRUIK: BIJ OVERWOEKERING VAN DRAADALGEN
  Probeer zoveel mogelijk draadalgen uit de vijver te verwijderen. Eerste dosis 40 ml per 1000 liter water. Na ongeveer 10 dagen 40 ml per 1000 liter vijverwater. Na drie weken 30 ml per 1000 liter water.

  GEBRUIK: PREVENTIEF
  In het voorjaar (maart) 20 ml per 1000 liter vijverwater. In het najaar (september) 20 ml per 1000 liter vijverwater  www.devijver.info - Instellen als startpagina.

  Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help